Logo PW Products

In 1984 werd door Paul Willems een bedrijfje opgericht met als doel het repareren van
gebruikte lederen zitmeubelen. De klachten m.b.t. lederen zetels hadden vaak te maken met het verslijten van de finishlaag of het verbleken van de kleur.
Na een periode van experimenteren werd het volgende besloten; bestaande lederverven en kleurtechnieken gaven geen zekerheid over de kwaliteit en duurzaamheid van het resultaat.

Tijdens de zoektocht naar geschikte producten werd contact gelegd met Jaak Luyten, destijds werkzaam bij de fa. Bayer. Deze vakman is een vaste waarde in de lederindustrie met als ver doorgedreven specialiteit het finishen van leder op industrieel niveau.
Jaak Luyten ontwikkelde een onderhoudsproduct voor leder waardoor de slijtweerstand van het leder aanmerkelijk verbeterd werd en dat tot op heden nog door niemand is geëvenaard.

Die ontwikkeling was aanleiding tot de technische samenwerking tussen Jaak Luyten en Paul Willems. Vanaf dan is de ontwikkeling van een degelijke renovatieverf in een stroomversnelling gekomen, waardoor een volledige productgamma ontstond.
In 1987 werd een begin gemaakt met de verkoop van de ontwikkelde producten aan een aantal bedrijven dat interesse toonden voor het renoveren van leder.
Door het snelle succes vanwege de uitzonderlijke kwaliteiten en de, door ons, geboden professionele technische ondersteuning, werd er in 1991 besloten om een aparte vennootschap op te richten om het renovatieconcept verder te verspreiden. De bvba PW Products was geboren.

Na 10 jaar zeer prettig en vruchtbaar te hebben samen gewerkt, besloot Jaak Luyten op 75 jarige leeftijd om echt te gaan genieten van zijn pensioen.
Het bedrijf werd eind 2001 omgevormd van bvba PW products naar bvba Paul Willems.
Vanwege de uitstekende naam in de branche werd de merknaam PW Products behouden.

Ondertussen hebben wij het product doorontwikkeld, met als resultaat dat wij tot op heden nog steeds de meest betrouwbare producten leveren m.b.t. professionele lederrenovatie.

Leather Care Cocktail
bvba Paul Willems | Pleintje 10, B-2460 Tielen, BELGIUM | Mobiel 0032(0) - 495 25 65 66 | Fax 0032(0) - 14 55 77 33